Akadálypálya

Az akadálypálya legfontosabb biztonsági előírásai:

1.  A biztonsági felszereléseket mindenki köteles használni!
2. Egy pihenőhelyen maximum 2 fő tartózkodhat!
3. Egy akadályon (két pihenőhely között) csak egy fő tartózkodhat!
4. Egy akadályon elindulni csak akkor lehet, ha az előző ember már végzett a feladattal!
5. Az akadálypályák használata testmagassághoz kötött.

  • 130 cm magasságig csak legalacsonyabb, úgynevezett „gyermek” akadálypályát lehet használni.
  • 130-160cm magasságúak a junior és a gyermek akadálypályát is használhatják.
  • 160 cm fölötti magassággal rendelkezők használhatják a felnőtt akadálypályát, amely a legmagasabb szinten helyezkedik el.

A Feketeszakáll Kalandpark munkatársai 85 változatos akadályt alakított ki azok számára, akik a szórakoztató, érdekes, ügyességi vagy erőnléti feladatokat keresik. Az akadályok kialakításánál fontos szempont volt, hogy a kezdőktől a haladókig -legyen az gyermek vagy felnőtt – mindenki megtalálja az erőnléti szintjéhez, bátorságához megfelelő feladatokat.

Az akadályok teljesítése közben nem kell attól tartani, hogy valaki leeshet. A speciális képzésben részesült kalandpark személyzetének, a speciális védőfelszereléseknek és a biztonságos kialakításnak köszönhetően a látogatók végig biztonságban érezhetik magukat,

Az akadálypálya kialakítása ősfák között kifeszített drótkötelek, drótkötél hidak segítségével történt, ahol háromféle különböző magasságban lehet az ügyességi feladatokkal szembenézni.

Az akadálypályák fokozatosan nehezednek. Mindenkinek a saját döntésén múlik, hogy mikor szeretné abbahagyni, mennyi az, amit tud vállalni. Az akadályok teljesítése közben bármikor le lehet jönni, ha valaki elkezd egy pályát, nem jelenti azt, hogy amíg azt végig nem csinálja, addig nem lehet abbahagyni. Minden pálya szakaszokra van bontva, minden szakasz végén pihenő van, ahol szintén biztosított a befejezés lehetősége.

A kalandpark személyzete az akadálypálya teljesítése előtt oktatást tart, ahol megismerteti a résztvevőkkel a biztonsági felszerelés használatát, elmondják a szabályokat és biztonságtechnikai tudnivalókat.