Biztonság

A kalandpark is csak egy játék, azonban egyedi jellegéből adódóan a biztonságra nagy hangsúlyt fektetünk. A tervezésnél, a kivitelezésnél olyan cég segített, melynek példás referenciái vannak a kalandpark építés területén Európa több országában, hegymászó, kötéltechnikai mentési, alpinista tapasztalatokkal is rendelkezik a cég.

A Feketeszakáll Kalandpark játékai megfelelnek az itthon elfogadott ÉMI-TÜV SÜD által kidolgozott építési normáknak, sőt, annak követelményeit messzemenőkig meghaladják a minőségi és ellenőrzési követelményeink.

A kalandpark játékai rendszeres ellenőrzésen esnek át az általunk kidolgozott felülvizsgálati terv szerint:

  • napi ellenőrzés: A személyzet erre kiképzett munkatársa végzi.
  • havi ellenőrzés: Csoportvezető és üzemeltető jelenlétében, felelős megbízottal történik.
  • negyedéves ellenőrzés: A kivitelező cég munkatársa segítségével.
  • éves ellenőrzés: Jelen vannak a kivitelező cég munkatársai, szakember, ellenőr.

A kalandpark személyzetének oktatása:

A biztonságos üzemeltetés érdekében a kalandpark dolgozóinak oktatáson kell részt venni, melyet a (MIAOE) Magyar Ipari Alpintechnikát Oktatók Egyesület végez el. A tanfolyam befejezése után a részt vevőknek vizsgázniuk kell, csak a sikeres vizsgát követően dolgozhatnak a Feketeszakáll Kalandparkban. A képzés során a személyzetet speciálisan felkészítik a kalandparkban rájuk váró feladatok helyes végrehajtására.

Az oktatás során a kalandpark személyzete megismerkedik az egyéni zuhanás elleni védelmi rendszerekkel, az ipari alpintechnikai alapokkal, az erdei magaslati kötélpálya, mobil-, és fix telepítésű sport mászófal biztonságtechnikai üzemeltetésével is.