Mászófal

kalandpark-mászófal

8 méter magas mászófalunk segítségével biztonságos körülmények között próbálhatod ki ügyességed és bátorságod.

A Feketeszakáll Kalandpark munkatársai egy 8méter magas mászófalat építettek azért, hogy a mászó sportok világával biztonságos körülmények között ismerkedhess meg. Jellegéből adódóan a sziklamászáshoz hasonlítható, azonban a mesterségesen megteremtett környezetnek köszönhetően biztonságosabb annál. A kialakítás során azonban nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a sziklamászáshoz hasonló nehézséggel kelljen megküzdeni a mászóknak. Izgalmas, érdekes, napjainkban egyre népszerűsödő sport.

A mászófalunkat egyszerre két ember használhatja, súlyhatár nincs.

Hogyan néz ki a mászás a gyakorlatban?

A mászó személyre úgynevezett hegymászó hevedert ad fel a kalandpark személyzete, amely karabineres kötéssel kerül biztosításra. A hegymászó kötél a mászófal tetején lévő karabineren fut át, egyik vége a mászón, a másik vége a biztosító személyhez rögzített. Ezzel a módszerrel a biztosító személy a saját súlyának a többszörösét is elbírja, aki a mászás megkezdése előtt elmagyarázza az alapvető mászási technikákat, a felszerelés használatát, a biztonsági tudnivalókat.

Te fel tudsz mászni? Gyere és próbáld ki magad, hozd el a bátorságod, a felszerelésről és a biztonságról gondoskodunk! Ha szeretnéd kipróbálni a mászófalat, kényelmes, zárt, lapos talpú cipőben gyere, vagy hozz ilyet magaddal!